Verwijzers

Wilt u als huisarts of vanuit een zorginstelling een cliënt verwijzen? Download hieronder onze verwijsbrief.

U kunt contact opnemen met ons via ons zorgmail-adres: ergodichtbij@zorgmail.nl

Ons klantnummer is 500112924

Verwijzing

Sinds januari 2012 geldt de Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE). Dit betekent dat er geen verwijzing van een arts nodig is om in aanmerking te komen voor ergotherapie. De cliënt kan rechtstreeks contact opnemen met Ergo Dichtbij. Huisartsen kunnen nog steeds doorverwijzen naar een ergotherapeut.

Let op: uitzondering hierop zijn de verzekeraars onder de koepel van CZ. Deze verzekeraar vraagt een verwijsbrief van de huisarts.

Vergoeding van Ergotherapie

Ergotherapie is opgenomen in de basisverzekering. Per kalenderjaar hebben verzekerden recht op een vergoeding van 10 uur ergotherapie. Dit gaat altijd eerst van het eigen risico af.

De vergoeding dekt ook advies aan mantelzorgers.

Sommige zorgverzekeraars hebben aanvullende vergoedingsmogelijkheden. Vanaf het moment dat de behandeling niet meer wordt vergoed door de zorgverzekeraar, hanteren wij de tarieven volgens de NZa.

Samenwerking

We werken graag samen met zorginstellingen. Hieronder staat een overzicht van onze samenwerkende partners. Bent u geïnteresseerd in samenwerking vanuit een zorginstelling? Neem dan contact op met ons via ons Zorgmail-adres.

Partners

Ergo Learning

Online cursusplatform Ergo Learning is onderdeel van Ergo Dichtbij. Ergotherapeuten kunnen hier online geaccrediteerde cursussen volgen. Klik op de button om naar de Ergo Learning-website te gaan.

ergo learning