Werkwijze

Ergo Dichtbij begeleidt, behandelt en adviseert senioren, in Amsterdam en Castricum e.o. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is om dagelijkse of geliefde activiteiten zo lang en zo zelfstandig mogelijk uit te voeren.

Na een intakegesprek bij de cliënt thuis volgt een inventarisatie van de ondervonden problemen. Hier vloeit een rapport uit voort waarin we onze bevindingen schrijven. We dragen oplossingen aan en doen aanbevelingen. Daarnaast bieden we desgewenst ondersteuning bij het aanvragen van hulpmiddelen.

Overzichtelijke behandelpakketten

Om de verwachtingen van de cliënt en onze werkzaamheden goed op elkaar af te stemmen, werken we met behandelpakketten. In overleg met Ergo Dichtbij wordt bepaald welk pakket – of onderdelen van een pakket – het beste bij de zorgvraag past.


Contact met
zorgverleners

Ergo Dichtbij heeft onder andere contact met artsen, behandelaren, verpleegkundigen en hulpmiddelenleveranciers. We kennen de weg; we weten bij wie we moeten zijn voor specialistische vragen. Ook bij de vaak gevreesde papieren rompslomp kunnen we ondersteuning bieden.

cropped-DSC_0354.jpg