Bijeenkomst Voorkom vallen op 29 mei 2018

Samen met De Unie van Vrijwilligers en de GGD organiseerde Ergo Dichtbij op dinsdag 29 mei een voorlichtingsbijeenkomst over valpreventie. Want valongevallen zijn vaak goed te voorkomen. Bijvoorbeeld door aanpassingen in en om huis, meer te bewegen en balans- en krachttrainingen.

Tijdens deze middag hebben we gezamenlijk verschillende thema’s rondom vallen besproken. Hoe loop je nou goed met een rollator en hoe kan je veilig opstaan uit een stoel of uit bed. Welke aanpassingen kun je zelf thuis realiseren zodat je zo lang mogelijk veilig thuis kan blijven wonen. Welke hulpmiddelen bestaan er om vallen te voor komen. Bijvoorbeeld kun je met behulp van klossen je bed verhogen, zodat je hier gemakkelijker kan opstaan. De bezoekers van het inloopuur van de Unie van vrijwilligers waren enthousiast en gaven goede praktijkvoorbeelden om verder over na te denken.