Re Attach afgerond

Ergotherapeuten van Ergo Dichtbij zijn geschoold in het geven van een Re Attach behandeling.

Een verstoring van de prikkelverwerking kan voorkomen bij Post Covid, Burn Out, door hersenletsel of een hersenschudding. Een ergotherapeut kan begeleiden bij het vinden van een nieuw evenwicht in het dagelijks leven.

Een behandelmethode die ingezet kan worden om een gezonde prikkelverwerking in gang te zetten is Re Attach. ReAttach is een kortdurende en niet talige vorm van therapie gericht op het verbeteren van het verwerken van informatie, emoties en gebeurtenissen. Tijdens een sessie worden het spanningsniveau, concentratie en emotiebeleving gereguleerd door het geven van denkopdrachten gecombineerd met een ritmische tikken op de handen van de client.Je ervaart hierdoor minder problemen in het dagelijks leven, er ontstaat rust en ontspanning. De therapie bestaat gemiddeld uit vijf sessies.